Visit Geraardsbergen 

Geraardsbergen is een klein, charmant stadje met een bruisend cultuurleven, gelegen langs de oevers van de Dender  in het meest zuidoostelijke hoekje van de Vlaamse Ardennen.

Naast een historische stadskern met sporen van een rijk industrieel verleden is er in Geraardsbergen een bloeiend handelscentrum en vele charmante horecazaken. Evengoed vind je in Geraardsbergen de nodige rust dankzij de landelijke omgeving en  natuur, het stiltegebied en de bossen. Het  heuvelachtige landschap is typisch voor de hele regio van de Vlaamse Ardennen.    

De stad staat bekend omwille van zijn internationaal gerenommeerde wielermonument de Muur, een iets meer dan 1 kilometer lange kasseistrook met een hellingspercentage  van 10%, uitmondend op de top van de Oudenberg. Boven op de eeuwenoude heuvel werden reeds ten tijde van de Kelten voorchristelijke rituelen uitgevoerd. Deze mythische plek aan de Oudenbergkapel is dan ook nu nog een bedevaartsplaats en geliefde rustplek voor menig inwoner en bezoeker.

Een van de beroemdste  inwoners van de stad is Manneken Pis. Dit plassende ventje staat al bijna 6 eeuwen – zo’n 160 jaar langer dan zijn Brusselse broertje – op de Markt van Geraardsbergen. Breng zeker ook een bezoekje aan het Museum Manneken Pis in het toeristisch infokantoor: daar kan je de meeste van zijn meer dan 300 kostuumpjes tellende garderobe bewonderen.  

 

VISIT GERAARDSBERGEN

Toeristisch infokantoor Visit Geraardsbergen

Markt z/n

9500 Geraardsbergen

054 43 72 89

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

     

ETEN & DRINKEN

In Geraardsbergen is er een ruim aanbod aan restaurants, tavernes, koffiehuizen, snackbars… horecazaken… Check alvast onze horecagids voor jouw favoriete zaak.

Geraardsbergen is gekend om zijn lekkere streekproduct: de mattentaart. Van a tot z – in dit geval van akker tot bakker – ambachtelijk vervaardigd met natuurlijke grondstoffen, handmatig en met kennis van zaken en een grote portie liefde bereid door onze Geraardsbergse bakkers. Het gebakje is trouwens ook zeer geliefd bij fietsers en duursporters: proeven maar!

LOGEREN IN GERAARDSBERGEN

Reserveer nu vast je overnachting in Geraardsbergen! Je  vindt er vast iets naar jouw smaak en wensen: een comfortabele vakantiewoning, gezellige B & b of luxe hotelkamer, er is voor elk wat wils.  

Overnachtingsmogelijkheden buiten de stadsgrenzen vind je bij Toerisme Vlaamse Ardennen  of Toerisme Vlaams-Brabant

 

Print Email